Logo Timpaan Hoofddorp B.V.

Veelgestelde vragen & antwoorden

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

De Koolvlinder is nu in verkoop. Bekijk hier het aanbod.

Tussen de Spoorstraat en Provincialeweg in Noord-Scharwoude. Zie hier de exacte locatie op Google Maps.

Er komen 8 starterswoningen, 8 eengezinswoningen 3 drie-onder-1 kap woningen en 6 twee-onder-1 kap woningen (die momenteel worden herontwikkeld). Voor de starterswoningen (bouwnummer 7 t/m 14) geldt Koopstart.

Houtbouw is duurzamer dan traditionele bouw (met beton en steen). We besparen hierdoor fors op de CO2 uitstoot.

Het binnenklimaat, luchtvochtigheid, is in een houten woning gezonder dan in een woning met beton.

De kopers krijgen bij oplevering van de woning een beschrijving van het onderhoud aan de woning, ook voor de houten gevels/kozijnen.

De verkopend makelaars voor project De Koolvlinder zijn:

Van de Ridder Makelaars Broek op Langedijk
“Winkelcentrum Broekerveiling”
Marktplein 77A
1721 CK Broek op Langedijk
0226-315341
langedijk@riddermakelaars.nl

 

VLIEG Makelaars

Stationsplein 25
1703 WD Heerhugowaard
072-5717144 
heerhugowaard@vlieg.nl

In het voorjaar van 2023 is de bouw gestart van bouwnummers 7 t/m 25.

Nee, bouwnummer 7 t/m 25 worden in de eerste fase gebouwd. Bouwnummer 1 t/m 6 volgen op een later moment.

De bouwtijd van de woningen en de aanleg van het openbare gebied zal naar verwachting één jaar in beslag nemen vanaf het start bouw moment. We verwachten dat eind 2023 de eerste woningen worden opgeleverd.

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers? Neem dan contact op met één van de verkopende makelaars: Van de Ridder Makelaars, langedijk@riddermakelaars.nl, 0226315341 of VLIEG Makelaars heerhugowaard@vlieg.nl, 0725717144, of doe direct de inschrijving. Het digitale inschrijfformulier voor de woningen met bouwnummer 15 t/m 25 vind je hier: https://www.dekoolvlinder.nl/account/digitaal-inschrijfformulier

Ja, de woningen binnen project De Koolvlinder worden allemaal gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzame warmtepomp voor de koeling en verwarming van de woning.

Het duurzame in dit plan zit niet alleen in de woningen, omdat de woningen in hout worden gebouwd, maar ook in het openbare gebied. In het openbare gebied voegt Timpaan groen toe waar dat kan, bomen, hagen en sierplantsoen. We verbeteren daarnaast ook het naastgelegen dorpsbosje, zodat de natuurwaarden hier verbeteren. In de nieuwe wijk proberen we verharding zoveel mogelijk te beperken en passen we halfverharding toe, zogenaamde KAP-stenen. Hierdoor kan regenwater infiltreren. We passen verder een fundering onder de weg toe, waar water in opgeslagen kan worden, een waterbergende weg. Zo voorkomen we een snelle afvoer van regenwater. Aan de woningen hangen we nestkasten voor vogels.

Kortom: dit plan is op alle vlakken toekomstbestendig. Duurzame woningen, een klimaatbestendig gebied en met een natuurinclusieve inrichting.

Op de homepage kun je jouw energiebesparing berekenen met een speciaal daarvoor gemaakte rekentool.

Alle woningen voldoen ruim aan de huidige wet- en regelgeving, de zogenaamde “Bijna Energie Neutrale Gebouwen” (BENG). De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, krijgen een warmtepomp en voldoende zonnepanelen.

Ja, die staat al vast, zie de situatietekening op onze website.

Ja, jouw woning wordt standaard voorzien van een badkamer en toiletruimte met sanitair en tegelwerk. Deze is tegen meerprijs uit te breiden met aanvullende wensen.

Nee, de woningen worden standaard zonder keuken opgeleverd. Wel hebben wij bij het project een geselecteerde keukenshowroom betrokken. Bij deze showroom kan je tegen een aanbiedingsprijs een projectkeuken uitkiezen. Zo krijg je een idee wat er mogelijk is en tegen welke kosten. Uiteraard kun je bij hen ook een keuken aanschaffen die geheel op jouw persoonlijke wensen is afgestemd.

Er zijn heel veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouwwoning. We zetten er hier een paar voor je op een rijtje. Je woning voldoet aan de hedendaagse eisen en wetten en is daardoor extra comfortabel. Dat betekent isolatie tegen hitte en kou, maar ook tegen geluid en er is een goede luchtkwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je energiezuinig en duurzaam woont. Daarbij leg jij zelf de basis voor je nieuwe appartement of eengezinswoning. Je bedenkt welke keuken en badkamer je wilt. Alles wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen leven en precies in jouw stijl. Daarbovenop komt ook nog eens dat jij de eerste bent die er woont! Alles is fris en nieuw: je wordt op geen enkele manier met een vorige bewoner geconfronteerd (want die is er niet).

Het bestemmingsplan is onherroepelijk vastgesteld.

De omgevingsvergunning is afgegeven op 26 september 2022 en is inmiddels onherroepelijk.