Logo Timpaan Hoofddorp B.V.

Bestemmingsplan vastgesteld, weer een stap verder!

25-08-2022

Er is goed nieuws te melden: Gemeente Dijk en Waard heeft haar goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan. Het plan is nu onherroepelijk vastgesteld. Dat betekent dat het wachten nu nog is op de omgevingsvergunning. Is die er, dan kan De Koolvlinder eindelijk uitvliegen. Wanneer de exacte start van de bouwwerkzaamheden is, wordt later bekend.

Voor de snelle beslisser: nog slechts enkele woningen te koop

Heb je jouw oog laten vallen op het plan, maar tot nu toe geen stap gezet om een woning te kopen? Dan kan dat nu alsnog. Kies uit een van de tweekappers óf wees er extra snel bij om eigenaar te worden van de laatste drie-onder-een-kapwoning. Helaas, alle rijwoningen zijn al verkocht. Toch weer interesse, nu de bouw op korte termijn begint? Wacht dan niet te lang om je voorkeur aan te geven. En met de dalende rentelasten heb je nog een extra reden om snel actie te ondernemen.

Jouw tweekapper nóg meer leefruimte meegeven?

Kiezen voor een van de twee-onder-een-kapwoningen heeft ook zo zijn voordelen. Je kunt deze woning uitbreiden met een extra erker aan de voorgevel (extra 4 m2) met aan drie zijden glas. Een andere optie is de uitbouw aan de achterzijde van uw woning met 2,4 of 3,25 meter. Daarmee creëer je in één klap een XL-living: van een diepte van 9,60 meter naar zelfs 12,60 meter. Goed voor bijna 18 vierkante meter extra ruimte! Ook buiten heb je trouwens de ruimte, met kaveloppervlaktes van 186 tot 324 vierkante meter. De tweekappers zijn aantrekkelijk gelegen aan het dorpsbosje. Op de website heb je al kunnen lezen dat het bosje een upgrade krijgt.

Nieuwbouw vs. bestaande bouw: wat is goedkoper?

Natuurlijk is het een afweging als je verhuisplannen hebt: wat is nu op de lange termijn voordeliger, een nieuwbouwwoning of een bestaande? De prijzen van de bestaande bouw zijn de laatste maanden geëxplodeerd. Ook nieuwbouw is er niet goedkoper op geworden, met bouwmaterialen die andere prijskaartjes hebben meegekregen. Toch is er één aspect dat een groot verschil maakt: de energielasten.

Investeren in de toekomst

Er gaat geen dag voorbij of de energiekosten zijn in het nieuws. Eén ding is zeker: met nieuwbouw investeer je in de toekomst. Woningen van tegenwoordig zijn veel beter voorbereid op de stijgende gas- en elektrakosten. Zeker de woningen in het plan De Koolvlinder.

Gas komt er in de wijk niet aan te pas. Warmte komt uit de grond, via een energiezuinige warmtepomp. Zonnepanelen op het dak van uw woning zetten het mes in de stroomkosten. En de optimale isolatie van je woning doen de rest. Dat resulteert in energielabel A+++!

Daardoor is een nieuwbouwwoning vergaand in het voordeel in vergelijking met een woning van jaren oud. En dat voordeel gaat de komende jaren alleen maar oplopen. Tel daarbij op de andere voordelen van De Koolvlinder en de keus wordt er een stuk eenvoudiger op, vind je ook niet?

Meer weten?

Het verkoopteam van De Koolvlinder geeft je antwoord op al jouw vragen. Neem gerust vrijblijvend contact op!

Van de Ridder Makelaars Broek op Langedijk
0226-315341
langedijk@riddermakelaars.nl